Home » Eva

Eva
Mijn naam is Eva Koks en bij mij kun je terecht voor verschillende klachten zoals persoonlijkheidsproblematiek, angsten, somberheid, overbelasting, hechtingsproblematiek, rouw en verlies, identiteits-/zelfbeeldproblemen, trauma gerelateerde problemen. Naast individuele psychotherapie heb ik ervaring met verschillende groepstherapieën en diagnostiek.

Visie

Als mensen ergens in hun leven vastlopen, loop ik graag een stukje met ze mee op hun pad, en help ik ze hun binnenwereld te verkennen. Ik werk graag met cliënten samen om klachten, valkuilen en problemen te herkennen en mogelijk te verminderen. Ik geloof in de mogelijkheid tot groei van ieder mens, maar soms raken mensen in fases van hun leven geblokkeerd. Psychotherapie kan helpen te deblokkeren door stil te leren staan bij emoties en pijn, en deze te leren verdragen, inzicht te krijgen in patronen en vermijding, en dit te doorbreken. Ik vind het belangrijk om dit in een warme en veilige omgeving te doen, in een sfeer van openheid en echtheid. Met de therapieruimte en de therapeutische relatie als veilig, en soms confronterend oefenveld. Het individu en diens context is vooral waar ik naar kijk en samen stellen we in de kennismakingsfase een behandelplan op zodat we doelgericht en persoonsgericht kunnen werken. De Nieuwe Praktijk sluit aan bij deze visie, vanwege de kleinschalige en persoonlijke setting, waarbij iedereen zelfstandig werkt, maar toch kan overleggen en de mogelijkheid heeft tot samenwerken.

Opleiding en werkervaring

Na mijn opleiding Klinische- en Gezondheidspsychologie aan de Universiteit van Leiden heb ik vanaf 2011 als psycholoog in de geestelijke gezondheidszorg (en de medische psychologie) gewerkt. Ik heb lange tijd voor een grote instelling in Rotterdam gewerkt en heb me daar met name kunnen specialiseren in persoonlijkheidsproblematiek en groepstherapie. Tevens heb ik ervaring opgedaan op een ambulante (deeltijd) afdeling voor mensen met een eetstoornis. In 2020 ben ik afgestudeerd als psychotherapeut na een 4-jarige postgraduaat opleiding Integratieve Psychotherapie aan de Universiteit van Antwerpen. Ik ben opgeleid tot het toepassen en integreren van verschillende therapeutische stromingen en behandeltechnieken binnen de psychotherapie. Ik ben geregistreerd als schematherapeut en ben bekend met MBT, DGT, cliëntgerichte therapie en emotion-focused therapie. Sinds 2021 werk ik als vrijgevestigd psychotherapeut in Rotterdam.

Contact

Je kunt mij mailen op eva@denieuwepraktijkrotterdam.nl

Werkdagen: woensdag, donderdag, vrijdag.

Ik ben lid van de volgende beroepsverenigingen: NVP, LVVP, VSt


19928568716: BIG registratie Psychotherapeut

94066140: AGB-code