Home » Over de praktijk » Jantine

Jantine
Mijn naam is Jantine Arkesteijn en je kunt bij mij onder andere terecht met arbeidsgerelateerde problematiek, overbelasting en burn out, angst- en dwangklachten, depressie en stemmingsklachten, (vroegkinderlijk) trauma en PTSS, identiteitsproblemen, onzekerheden en een negatief zelfbeeld en persoonlijkheidsproblematiek.

 Visie

Mijn visie op therapie is dat dit een samenwerking is tussen therapeut en client. In mijn aanpak staat doelgericht werken centraal, waarbij ik de cliënt begeleid om zichzelf en de wereld om zich heen op een nieuwe manier waar te nemen. Ik hecht veel waarde aan een goed onderling contact en ik vind het belangrijk dat mensen zich door mij gehoord en begrepen voelen. Soms werk ik kortdurend en klachtgericht, maar wanneer nodig langdurend en gericht op persoonlijke groei. Ik werk veelal vanuit een integratieve invalshoek.

Opleiding en werkervaring

Na mijn opleiding Klinische- en Gezondheidspsychologie aan de Universiteit van Leiden heb ik vanaf 2003 als psycholoog in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt. Sinds 2008 ben ik BIG-geregistreerd als Gezondheidszorgpsycholoog. Daarnaast heb ik de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut afgerond. De afgelopen 15 jaar heb ik me verder bekwaamd in EMDR en in  Schematherapie. Tevens ben ik gekwalificeerd als supervisor VGcT en supervisor Vst. Sinds februari 2020 ben ik tevens BIG-geregistreerd als psychotherapeut. Sinds 2024 ben ik in opleiding tot Sensorimotor Psychotherapeut.

Vanaf 2003 heb ik als psycholoog bij een grote landelijke organisatie gewerkt, waar ik mensen met psychische klachten heb begeleid bij de terugkeer naar werk. Vanaf 2011 heb ik in een kleine instelling gewerkt, waar een persoonlijke aanpak centraal stond. Sinds 2017 werk ik met veel plezier in De Nieuwe Praktijk.

Contact

Je kunt mij mailen op jantine@denieuwepraktijkrotterdam.nl

werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag 

Ik ben lid van de volgende beroepsverenigingen: LVVP, VGCt, VSt, VEN, ISST

69910863225: BIG-registratie GZ-psycholoog

 89910863216: BIG-registratie Psychotherapeut:

 94007033: AGB-code