Home » Over de praktijk » Jantine

JantineMijn naam is Jantine Arkesteijn en je kunt bij mij onder andere terecht met arbeidsgerelateerde problematiek, overbelasting en burn out, angst- en dwangklachten, depressie en stemmingsklachten, (vroegkinderlijk) trauma en PTSS, identiteitsproblemen, onzekerheden en een negatief zelfbeeld en persoonlijkheidsproblematiek.

 Visie

Mijn visie op therapie is dat dit een samenwerking is tussen therapeut en client. In mijn aanpak staat doelgericht werken centraal, waarbij ik de cliënt begeleid om zichzelf en de wereld om zich heen op een nieuwe manier waar te nemen. Ik hecht veel waarde aan een goed onderling contact en ik vind het belangrijk dat mensen zich door mij gehoord en begrepen voelen. Vaak werk ik kortdurend en klachtgericht, maar wanneer nodig langdurend en gericht op persoonlijke groei. Ik werk veelal vanuit de gedragstherapeutische en cognitieve invalshoek.

Opleiding en werkervaring

Na mijn opleiding Klinische- en Gezondheidspsychologie aan de Universiteit van Leiden heb ik vanaf 2003 als psycholoog in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt. Sinds 2008 ben ik BIG-geregistreerd als Gezondheidszorgpsycholoog. Daarnaast heb ik de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut afgerond. De laatste jaren heb ik me verder bekwaamd in EMDR en ben ik geregistreerd in het Register Schematherapie. Tevens ben ik gekwalificeerd als supervisor VGcT. Sinds februari 2020 ben ik tevens BIG-geregistreerd als psychotherapeut.

Vanaf 2003 heb ik als psycholoog bij een grote landelijke organisatie gewerkt, waar ik mensen met psychische klachten heb begeleid bij de terugkeer naar werk. Vanaf 2011 heb ik in een kleine instelling gewerkt, waar een persoonlijke aanpak centraal stond.

Contact

Je kunt mij mailen op jantine@denieuwepraktijkrotterdam.nl