Home » Over de praktijk » Caroline

Caroline
Mijn naam is Caroline Nocera en je kunt bij mij onder andere terecht met angst- en depressieklachten, overbelasting en burn out, trauma gerelateerde problematiek, rouw en verlies, persoonlijkheidsproblematiek, onverklaarbare lichamelijke klachten, aandachtstekortstoornissen en genderdysforie.

Naast individuele therapie geef ik partnerrelatietherapie en heb ik ervaring met groepstherapie.

Visie

Mijn visie op therapie is dat contact of het ontbreken van contact, met name in de vroege kinderjaren, kan leiden tot problemen in een veilige hechting. Hierdoor kunnen er stoornissen en/of psychische problemen op één of meerdere levensdomeinen ontstaan. In mijn therapie staat daarom het zorgvuldig opbouwen van een emotioneel contact centraal en is de therapeutische relatie een belangrijk middel om tot (persoons)verandering te komen.

Omdat geen mens hetzelfde is wissel ik protocollair werken af met integratieve behandelingen, waarbij ik technieken en methodieken uit cognitieve-, psychodynamische en cliëntgerichte therapie combineer. Deze integratieve werkwijze hanteer ik met name voor cliënten die onvoldoende hebben geprofiteerd van eerdere behandelingen.

Opleiding en werkervaring

Ik heb psychologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden en ben in oktober 2001 afgestudeerd. Na enkele jaren als basispsycholoog te hebben gewerkt ben ik in 2008 begonnen aan de opleiding Psychotherapie. Ik heb deze opleiding op 1 januari 2012 afgerond. Ik ben daarnaast sinds enkele jaren senior schematherapeut en beheers EMDR.

Vanaf 2002 heb ik gewerkt als behandelaar en bestuurder van een kleinschalige instelling.

Interesse

Naast mijn interesse in complexe problematiek ben ik geïnteresseerd in zingevingsproblematiek en gebruik ik meditatie- yoga en mindfulnesstechnieken in de individuele- en groepstherapie. Deze interesse is in 2002 ontstaan, toen ik in aanraking kwam met het boeddhistisch denken en meditatie.

Contact

Je kunt mij mailen op caroline@denieuwepraktijkrotterdam.nl

werkdagen: woensdag, donderdag en vrijdag

Ik ben lid van de volgende beroepsverenigingen: NVP, LVVP en VPeP, VSt

59915492916: BIG-registratie psychotherapeut

94008317: AGB-code