Home » Over de praktijk » Christa

Christa
Mijn naam is Christa Erkens  en je kunt je bij mij aanmelden voor behandeling van een breed scala aan klachten. Bijvoorbeeld arbeidsgerelateerde problematiek, overbelasting en burn out, angst- en dwangklachten, depressie en stemmingsklachten, rouw en verlies, identiteitsproblemen, onzekerheden, een negatief zelfbeeld en persoonlijkheidsproblematiek. Ik geef zowel individuele therapie als groepsbehandeling en ben opgeleid tot het toepassen en integreren van verschillende therapeutische stromingen en behandeltechnieken.  

Visie

Ik kan mij voorstellen dat het een grote stap kan zijn om je aan te melden bij een psycholoog. De eerste fase zal vooral gericht zijn op het nader kennismaken en samen onderzoeken wat je nodig hebt en wat maakt dat je vastloopt. In onze gesprekken zal de nadruk liggen op het in contact komen met je gevoelens en behoeften en de manier waar op je contact legt met de mensen om je heen. Ik geloof er in dat het pas echt lukt om patronen te doorbreken wanneer je jezelf begrijpt en meer contact hebt met je emoties, je lijf en de ander. Daardoor kun je bewuster keuzes maken, je leven richting geven en je verder ontwikkelen. Dat kan binnen een kortdurend klachtgericht traject waar mogelijk maar ook binnen een langer durend traject gericht op persoonlijke groei wanneer dat nodig is. 

Opleiding en werkervaring

Na mijn opleiding Klinische- en Gezondheidspsychologie aan de Universiteit van Leiden heb ik vanaf 2006 als psycholoog in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt. Sinds 2011 ben ik BIG-geregistreerd als gezondheidszorgpsycholoog en sinds 2020 als psychotherapeut. Na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest in de intensieve zorg bij Palier ben ik overgestapt naar PsyQ in Rotterdam en sinds 2021 werk ik als zelfstandig psychotherapeut bij de Nieuwe Parktijk Rotterdam. Ik heb veel affiniteit met onderwijs en kennisoverdracht en ik werk als docent bij de RINO groep en als praktijkopleider en supervisor. Ik ben opgeleid in de psychoanalytische psychotherapie, AFT, CBASP, CGT, EMDR, MBT, TFP, NMT, en schematherapie. Ik sta ingeschreven in het register van de NVPP als psychoanalytisch psychotherapeut ( sinds 2023) en AFT therapeut ( sinds 2022). Ik ben aspirant lid van de TFP vereniging. 

Je kunt mij mailen op christa@denieuwepraktijkrotterdam.nl

Werkdag: maandag, woensdag en vrijdag

Ik ben lid van de volgende beroepsverenigingen: NVP, NVPP

99913974725: BIG-registratie GZ-psycholoog

 09913974716: BIG-registratie Psychotherapeut:

94017185: AGB-code